Dolly Parton
English: Dolly Parton

  • dolly rebecca parton
    dolly parton op 10 november 2011
    dolly parton op 10 november 2011
    algemene informatie
    geboren 19 januari 1946
    land verenigde staten
    werk
    jaren actief 1959 - heden
    genre(s) country, pop, bluegrass
    label(s) goldband (1959)
    mercury (1962)
    somerset (1963)
    monument (1965–1967)
    rca (1967–1985)
    warner brothers (1987)
    columbia (1987–1995)
    rising tide (1996–1997)
    decca (1998)
    asylum (1999)
    sugar hill records (1999–heden)
    (en) imdb-profiel
    (en) allmusic-profiel
    allmusic-profiel
    last.fm-profiel

    portaal  portaalicoon   muziek

    dolly rebecca parton (sevierville (tennessee), 19 januari 1946) is een amerikaanse countryzangeres, tekstdichter, singer-songwriter en actrice. haar bekendste hits zijn jolene, 9 to 5 en i will always love you.

  • biografie
  • carrière
  • prijzen en nominaties
  • trivia
  • discografie

Dolly Rebecca Parton
Dolly Parton op 10 november 2011
Dolly Parton op 10 november 2011
Algemene informatie
Geboren 19 januari 1946
Land Verenigde Staten
Werk
Jaren actief 1959 - heden
Genre(s) country, pop, bluegrass
Label(s) Goldband (1959)
Mercury (1962)
Somerset (1963)
Monument (1965–1967)
RCA (1967–1985)
Warner Brothers (1987)
Columbia (1987–1995)
Rising Tide (1996–1997)
Decca (1998)
Asylum (1999)
Sugar Hill Records (1999–heden)
(en) IMDb-profiel
(en) Allmusic-profiel
Allmusic-profiel
Last.fm-profiel

Portaal  Portaalicoon   Muziek

Dolly Rebecca Parton (Sevierville (Tennessee), 19 januari 1946) is een Amerikaanse countryzangeres, tekstdichter, singer-songwriter en actrice. Haar bekendste hits zijn Jolene, 9 to 5 en I Will Always Love You.